2 Nisan 2012

Senin Sevdiğini Başkası da Seviyorsa !

Aslında öyle,  "aaa.." diyecek bir şey yok ortada. Normal bir durum. Sadece, kişi böyle birden duyunca afallıyor. Nasıl yani, nasıl olur gibisinden.

Öyle ya, bir insanın dünyada sadece bir seveni yoktur. Öyle olsa idi, vay halimize. Oldu ki o öldü, gitti. Kalan ne olacak bir başına.

Benim demek istediğim bu değil esasında.

Senin sevdiğini başkası da sevebilir. Evet... Ve senin sevdiğin, seni değil, o bir başkasını da seviyor olabilir. Olmayacak şey değil. Sevgi her zaman karşılık bulmaz. Yani en azından senin istediğin şekliyle bulmaz.

İşte o zaman, o başkası sen oluverirsin. Durum döner tersine. Sensindir başkasının sevdiğini seven diğer kişi. Sana göre, bir senken seven, başkası oluvermişsin birden.

İşte bunu hazmetmek lazım. Anlamak lazım. Mesele sevmek değil, sevginin karşılığı var mı ona bakmak asıl mesele.

Şayet yoksa karşılığı, bunu dünyanın sonu gibi görmemek asıl mesele. Çünkü dedim ya, bir insanın sadece bir seveni yoktur. Sende bulursun seni seveni. Sevenleri... Artık hangisi sevdiğin olur sana kalmış. Ve sende olursun başkasının sevdiği...

2 yorum:

  1. Çok haklısın.

    Bununla ilgili birçok örnek verebilirim.

    Çünkü benim durumum bir hayli vahim aslında.

    Bir türlü âşık olduğum insanlar tarafından sevilemedim. Evet, evet!

    Her zaman bir imkânsıza, bir yamuk yapana denk geldim. Hep imkânsızlıklarda kol gezdim.
    Tam sevildim dedim, sevildiğimi sandım, yanıldım. Bedelini de ağır ödedim. Yıllarca üzüldüm. Bana "Eşeğim" derdi. Doğru tam bir eşektim! Hiç estağfurullah demeyiniz canım, onu severek eşeklik ettim. Sonra baktım ki bir başkasına "Eşeğim" diyor. Ona göre sevdiği, ya da sevdiğini sandığı (her ne ise işte) herkes eşekti. Doğru eşektik ki onu seviyorduk, onun gibi birini sevebiliyorduk.

    Demem o ki özetleyecek olursam; ben bu erkeklerin dilinden de kalbinden de hiçbir şey anlamadım arkadaş. Sevmiyor ama sevilmek istiyor. Gidiyorsun, bırakmıyor. Kalıyorsun sevmiyor. Böyle de dengesiz yaratıklar işte...
    İyi olanlara denk gelecek miyiz meraklardayım.

    YanıtlaSil
  2. Sevmiyor ama sevilmek istiyor. Gidiyorsun bırakmıyor..
    Tam hasta ruh işte. Kendini erkek sananların özeti. Çok güzel demişsin.
    Gelirsin mutlaka. Dedim ya şu dünyada bir seveni yok insanın, birden fazla var. (:
    Ve senin durumun aslında benim anlattığım olaydan farklı. Çünkü ben detayda bunları yazarken, safça, karşılıksız olanları düşündüm hep. Böylesi aldatılanları hiç düşünmemiştim. Ama onlara da uymuş.

    YanıtlaSil